SOMMERHUSET

- en forestilling om savn, magt og afmagt

På toppen af en klit ligger et sommerhus. Det er i overhængende fare for at styrte i havet, for nedenunder huset, æder Vesterhavet løs af klinten, bølge for bølge.

SOMMERHUSET er titlen og rammen om en ny forestilling i Opgang2 Turnéteater. 

Et sommerhus forbindes oftest med noget rart: Ferie, afslapning, nærvær og familie.

Men i forestillingen er sommerhuset et midlertidigt anbringelsessted for en ung udsat, og de to voksne, der er omkring ham. Det kaldes også 'et enkeltmandsprojekt'.

Ingen af de to voksne ved, hvorfor den unge er der, eller hvem han er. Det eneste de ved er, at de skal vente, indtil man har fundet et nyt opholdssted til ham. Familien magter ham ikke.

Sommerhuset er et venteværelse i Ingenmandsland. Udenfor venter ingen kære mor eller far, og indenfor er de to voksne, der er omkring ham, betalt for det. Omsorg, nærvær og kærlighed udøves med professionel distance, for man må ikke blive for privat eller personlig involveret med den anbragte, hverken for den unges egen skyld eller for den voksne. 

Der er hele tiden hårfine grænser, der ikke må overskrides, og mens ventetiden går, slår bølgerne mod klinten igen og igen...

SOMMERHUSET er en teaterthriller om magt og afmagt. Om at isolere en ung, der er i fare for sig selv og andre. Om at slå tiden ihjel eller forsøge at finde mening. SOMMERHUSET er ikke alene en forestilling om og for anbragte unge, men en forestilling der rejser eksistentielle spørgsmål til en virkelighed, mange helt almindelige unge befinder sig i. 

Skrevet og instrueret af Reumertvinder Pia Marcussen. 

Praktisk information

Premiere på Aarhus Teater

Turne: 22/23 - Kontakt os for spilleperiode og ledige datoer

Pris: 13.600kr (ex moms)

Forestillingen er refusionsgodkendt

Vi er ved telefonerne alle hverdage mellem 9 og 15    

8613 2505

Per Kjærgaard Paulsen

Per Kjærgaard Paulsen

Daglig leder

pkp@opgang2.dk

T 8613 2505

Kunderne sagde...

 

"Der har været rigtig mange forestillinger og koncerter på Gudenåskolen, men jeg har aldrig nogensinde set en forestilling der var så rørende, spændende, humoristisk og aktuel på samme tid. Ikke nok med jeg græd til slutningen, det var også det bedste der er sket i min hverdag i meget lang tid. Jeres forestilling i tirsdags er noget jeg aldrig glemmer. Tak for det."

(Bjørn Feilberg, Gudenåskolen, april 2016)

"Jeg tog afsted med 5 drenge fra vores skoles Erhvervslinje. Skoletrætte drenge, for hvem teater og skole generelt, meget sjældent vækker begejstring. Det gjorde jeres forestilling dog. De var opslugte og efter forestillingen var de stille og eftertænksomme - det har uden tvivl gjort stort indtryk! Mange, mange tak."

(Sabrina Thomsen, Snedsted Skole, oktober 2018)

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus