Introduktion

Opgang2 er en selvejende kulturinstitution der med base i Aarhus.

Opgang2s historie går 50 år tilbage, hvor Opgang2 i 1972 startede som ungdomsklub i Officersbygningen midt i Aarhus.

I dag består Opgang2 af en række afdelinger, der arbejder både selvstændigt og sammen, samlet under det fælles OPGANG2-logo.

OPGANG TURNÉTEATER  bringer professionelt teater ud til hele Danmark, ikke mindst til det teateruvante publikum. Turnéteateret spillere mellem 100 og 150 forestillinger hvert år og alle ny forestillinger har premiere på Aarhus Teater. Alle forestillinger er nyskrevet af dramatiker og instruktør Pia Marcussen, der i 2014 vandt en Reumert (Årets Børne- og Ungdomsforestilling) for forestillingen 4 EVER og i 2017 modtog Danske Dramatikeres Manuskriptpris for Børne- og Ungdomsteater, for forestillingen HABIBI. 

OPGANG2 FILM producerer serier og dokumentarer. Filmserien "3 Minutter i Gellerup" fra 2011 har til dato haft mere end 3.5 million visninger og serien "Himlen Over Os" var et af de første steder, publikum kunne stifte bekendtskab med digteren Yahya Hassan. OPGANG2 FILM tegnes af filmskaber Søren Marcussen.

OPGANG2 UNGDOMSSPOR er et aktiveringstilbud for unge på kontanthjælp i Aarhus Kommune. På ungdomsspor arbejder deltagerne sammen med professionelle en bred palet af billedkunst, sideløbende med, at de får støtte og vejledning af Ungdomsspors vejleder, der kan hjælpe dem videre ud i job, uddannelse og med livet.

Derudover er de årlige JALLA:-festivaler blev en vigtig del af OPGANG2. Til JALLA: inviteres udøvende kunstnere, både professionelle og dygtige amatører, på scenen i et stort performance program indeholdende teater, musik, dans, sang og poesi, der går på tværs af både kultur- og aldersforskelle. JALLA: afholdes to gange om året; en gang i Aarhus C og en gang i Gellerup. 

Undervisningen i OPGANG2 gennemføres i samarbejde med FO-Aarhus og med støtte fra Folkeoplysningsloven.

Officielle dokumenter:

  • Driftsaftalen mellem OPGANG2 TURNÉTEATER og Projektstøtteudvalget for Scenekunst 2023-2026 (download)
  • OPGANG2s årsrapport 2022-2023 (download)
  • OPGANG2s vedtægter (download)

FOTO:MORSI

Ledelsen i OPGANG2 består af:

Pia Marcussen, teaterchef & dramatiker

Per Kjægaard Paulsen, souschef

"OPGANG2s forestillinger skaber samtaler både i skolen og i hjemmene. De flytter eleverne og gør dem til bedre medborgere, fordi børnene bliver opmærksomme på sig selv i en samfundsmæssig forstand. (...) Jeg har aldrig set vores elever så bevægede og så berørte af noget som af de forestillinger, Opgang2 præsenterer, og sådanne inputs til vores undervisning og dannelse er guld værd".

Lise W. Egholm, tidligere skoleleder på Rådmandsgades Skole, Nørrebro

 

“Med OPGANG2 har ikke alene Aarhus, men hele Danmark et teater med en sjælden iderigdom og original tilgang til det at producere forestillinger og som samtidig er professionel til fingerspidserne”.

Jakob Bundsgaard, Borgmester i Aarhus, 2014

Presse

af Anders Ladegaard Download
af Anders Ladegaard Download

OPGANG2 TURNÉTEATER Profilbrochure

Hent PDF

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus