OPGANG2 & Kulturpasset

Kulturpasset - 2024

OPGANG2 har i 2024 engageret sig i kulturminister Jakob Engel-Schmidts planer for et kulturpas til udsatte unge. 

Det gør vi, fordi vi tror, at kulturpasset med det rette format, kan bliver et stærkt værktøj til, at give flere store kulturoplevelser til mange flere unge og at disse oplevelser kan bruges som løftestang for de unge, både socialt, når det kommer til job og uddannelse og som mennesker. 

Men det er ikke nok, at øremærke midler til kultur. Vi taler her om en målgruppe, der ikke "bare" kan gå ud og finde relevante og inspirerende kulturoplevelser - heller ikke selvom de får økonomien til det. Der skal guides og vejledning til og tanker bag.  

Gennem OPGANG2 TURNÉTEATERs arbejde med at bringe ungdomsteater ud i hele Danmark, og i vores daglige møde med unge på OPGANG2 UNGDOMSSPOR, har vi opbygget mere end 30 års erfaring med målgruppen og vi deler meget gerne vores tanker og erfaringer.

For yderligere info om Opgang2 XL kontakt Karin Ji Tøttenborg på kat@opgang2.dk eller 3131 0665

Opgang2 & Kulturpasset i medierne

GAFFA: "Kultur er en menneskeret, men her skal den hjælpes ind ad døren" (15/5 2024)

Kulturministeriet: "Rapport fra Stormøde om Kulturpasset"  (pdf - OPGANG2 på s. 21-24)

Pressemeddelelse: "Donation fra Østifterne giver løft til udsatte unges kulturoplevelser"

Opgang2 holdt oplæg på kulturministerens stormøde om kulturpasset, 7/2 2024, læs om det i Kulturmonitor ("Stormøde om kulturpasset fremhævede både potentialer og uenigheder"

Opgang2 interviewet i GAFFA om stormødet ("Organisation efter stormøde om nyt millionforsøg: "Kulturen kan noget, som ikke ret meget andet kan")

Opgang2 citeret om målgruppen for kulturpasset ("Kulturministeren afholder stormøde om omdiskuteret millionforsøg")

 

 

Billeder fra Ungdomsspor


Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus