Projekt MAGMA

Kulturlivet i Aarhus blomstrer.

Byen er kommet på det kulturelle verdenskort med kulturoplevelser i international klasse, og bag de store flagskibe er der et lag af mindre kulturinstitutioner og -aktører, som er med til at sikre og udvikle den høje kvalitet og det store, mangfoldige udbud af kultur, der tegner Aarhus som en attraktiv by at besøge, leve og opleve i.

Derfor vil vi skabe en eksklusiv klub med fokus på at bidrage til at skabe et miljø i Aarhus, der understøtter de skjulte kulturperler som teateret Opgang2.

Klubben hedder MAGMA.

Gennem et partnerskab i MAGMA får man:

  • et indblik i det mere skæve og ukendte kulturliv.
  • mulighed for at hjælpe de skjulte perler i byen til mere synlighed og gennemslagskraft.
  • nye kulturelle oplevelser sammen med udvalgte kunder eller medarbejdere.
  • tilbud om plads i et advisory board for én af de skjulte kulturperler i Aarhus.

MAGMA er startet ud som et samarbejde mellem OPGANG2, HAVE Kommunikation og Allan Aagaard, regionsdirektør for Danske Bank Jylland Midt og Nord Erhverv.

FOTO:OPGANG2

Opgang2 Profil

Opgang2 er en selvejende kulturinstitution med base i hjertet af Aarhus – et stenkast fra Rådhuset og Musikhuset. Her produceres professionelle teaterforestillinger, dokumentarfilm og kulturfestivaller. Og her finder udsatte unge, i fællesskab med kunstnere, fornyet livsmod og livskraft.

Opgang2 har en markant social profil og har gennem 40 år, som en kulturvulkan i latent udbrud, udspyet fortællinger fra virkeligheden, som den opleves og mærkes af uregerlige og utilpassede –  forslåede og forvirrede – kantede og kaotiske – søgende og modige unge.

Det er skarpe og poetiske fortællinger, som konfronterer os med vores egne styrker og svagheder, og som stiller væsentlige og ukomfortable samfundsmæssige spørgsmål.

De unge, som leverer blod, sved, tårer, smerte og hjerte til Opgang2s produktioner, lever stort set alle i periferien af vores velfærdssamfund. De fleste er dybt præget af et pædagogisk forandringsparadigme, som er en stor udfordring at leve i: Du skal lave dig om, før vi kan lide dig og inkludere dig. Opgang2 modellen tager et fundamentalt andet afsæt: Du er fantastisk, som du er. Det kunstneriske og pædagogiske projekt er at skabe rammer og oplevelser, som skærper evnen, viljen og troen på egen kraft og eget potentiale.

Pointen er, at netop blandt dem, der ofte kaldes ’udsatte unge’, findes nogle af de store personligheder, som kan være med til at formulere banebrydende spørgsmål og svar, som forholder sig til vores individuelle og samfundsmæssige udfordringer. Det kan mange kultur-, erhvervs-, og politiske personligheder skrive under på.

Opgang2s kunstneriske og pædagogiske metode er drevet af en glubende appetit på livet, en insisterende nysgerrighed overfor medmennesket og en usvækket tro på den enkeltes mulighed for et værdigt og meningsfuldt liv.

Opgang2 bruger kunstens og kulturens forandrende kraft til at bevæge og skabe bevægelse. Til at massere fordomme og provokere tabuer. Til at bygge bro mellem mennesker på tværs af etniske, sociale, kulturelle og mentale barrierer. Til at forandre menneskers syn på sig selv og andre. Til at skabe et Danmark, som værdsætter det enkelte menneskes unikke kvalitet i meningsfulde fællesskaber.

"OPGANG2s forestillinger skaber samtaler både i skolen og i hjemmene. De flytter eleverne og gør dem til bedre medborgere, fordi børnene bliver opmærksomme på sig selv i en samfundsmæssig forstand. (...) Jeg har aldrig set vores elever så bevægede og så berørte af noget som af de forestillinger, Opgang2 præsenterer, og sådanne inputs til vores undervisning og dannelse er guld værd".

Lise W. Egholm, tidligere skoleleder på Rådmandsgades Skole, Nørrebro

 

“Med OPGANG2 har ikke alene Aarhus, men hele Danmark et teater med en sjælden iderigdom og original tilgang til det at producere forestillinger og som samtidig er professionel til fingerspidserne”.

Jakob Bundsgaard, Borgmester i Aarhus, 2014

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus