Digitale Strejf Live

- RÅ MAGI - STREJF AF POESI 2021-2022

Fra foråret 2021, og videreudviklet igennem sommeren 2022, afholdt OPGANG2 en række offentligt tilgængelige poetiske saloner med udgangspunkt i digt-projektet RÅ MAGI - STREJF AF POESI. Projektet arbejdede med at løfte Søren Marcussens digte og bringe dem ud i nye miljøer og kontekster og formidle poesiens sprog på tværs af kultur, nationalitet og ophav.

Projektet startede med at være et samarbejde mellem Søren Marcussen og komponist Mads Horsbøl.  I liveudgaven tog projektet udgangspunkt i disse tos samspil med Imad Kaawash og Bilal Chabaan, på henholdsvis oplæsning og oud.

Senere, i 2022, udviklede salonerne sig yderligere og fik både en udvidet musikalsk spændvidde i et samarbejde med sanger og musiker Kim Munk og en sproglig drejning, da en salon med grønlandsk fortegn blev arrangeret i Det Grønlandske Hus Aarhus og med fortolkninger på grønlandsk af Ulf Fleischer.

I september afholdt OPGANG2 arrangementet "Danmark i Mit Hjerte" i Musikhuset Aarhus, hvor samarbejdet blev udvidet med blandt andet Christian Vuust (saxofon/klarinet), Nis Tyrrestrup (bas) og Morten Ærø (trommer). Denne konstellation har efterfølgende arbejdet videre og vil i 2023 kunne opleves igen. 

Her på siden kan du opleve digitaliserede stemninger, billeder og musik fra en række af disse saloner. Digte fra Søren Marcussens virke fortolket på dansk, arabisk og grønlandsk af kunstnere fra forskellige verdener, generationer og kulturer.

En række af salonerne er støttet af Kultministeriets puljer til Corona-relaterede arrangementer og er filmet og produceret i samarbejde med selskabet Plotpoint.

Det digitale format ligger i direkte forlængelse af de to eksisterende digitale poesiformater fra OPGANG2 FILM: 12 digte - 12 måneder, en poetisk almanak, hvor Søren Marcussen månedligt siden 2019 har skabt digitale og musikalske bearbejdninger af digte. Samt Strejf.Af.Poesi: en instagramserie, startet i oktober 2016, der til dato består af 324 billeddigte med tekst og fotografi af Søren Marcussen, sat op i et billedkompositorisk triptykon-format.

Støtte fra

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus