MEDALJEMODTAGERE I 2018

- 10 AF ØSTJYLLANDS BEDSTE HÅNDVÆRKERE

I portrætserien 10 VI KA LI møder man 10 unge faglærte, der har papir, og metal, på, at de er blandt de absolut bedste håndværkere indenfor deres felt.

10 VI KA LI er skabt af Søren Marcussen (der tidligere har stået bag serier som 17 i 17 og 3 MINUTTER I GELLERUP), i et unikt samarbejde mellem kulturinstitutionen OPGANG2, Aarhus Kommune, Aarhus Haandværkerforening og LO Aarhus.

Anledningen til portrætfilmserien er Medaljefondens tildeling af medaljer til årets 25 bedste lærlinge i Østjylland, som fandt sted på Aarhus Rådhus 17. maj 2018.

Serien følger de 10 medaljemodtagere fra H.K.H. Prins Joachim overrækker dem deres medaljer og ud i deres dagligdag. Med afsæt i deres respektive, og meget varierede, arbejdspladser, giver de ti portrætterede håndværkere hver især indblik i deres fag og i deres vej til at blive blandt de allerbedste. 10 portrætter der ærligt og uden omsvøb fortæller om uddannelse, løn, ambitioner og ikke mindst faglig stolthed.

10 VI KA LI er en anderledes og personlig tilgang til historien om, hvordan det er at være håndværker i dag. Seriens intention er at slå på tromme for håndværkerfag som uddannelsesvalg. De seneste år har virksomheder, store som små, råbt på kvalificeret, faglært arbejdskraft, imens unge til stadighed søger mod gymnasierne og andre boglige uddannelser. 10 VI KA LI viser de bedste rollemodeller man kan forestille sig, til inspiration for nye generationer af uddannelsesparate unge.

10 VI KA LI er produceret med støttet af Varelotteriet.

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus