Ingen Kender Dagen

- En kortfilm af Søren Marcussen

Ingen Kender Dagen

- en kortfilm af Søren Marcussen. Premiere på Palæstina Filmfestival 2023. 

"Ingen kender dagen, før solen går ned"

Søren Marcussens bidrag til Palæstina Filmfestival 2023 er en poetisk kortfilm. En kortfilm med udgangspunkt i Marcussens årelange bånd til det palæstinensiske folk og deres skæbne, ikke mindst gennem hans venskab med Imad Kawash.

INGEN KENDER DAGEN cirkler melankolsk om det liv, som palæstinensere har skulle leve, siden Nakba, fordrivelsen af det palæstinensiske folk i 1948 og efterspillet heraf.

Som Søren Marcussen citerer Imad Kawash for i filmen: "Som palæstinenser er historien noget, man lever med som en skygge". Et folk uden et hjemland, hvis historie gennem 75 år har været præget af flugt og undertrykkelse.  

Og selvom skyggen aldrig har forladt det palæstinensiske folk, og der er sår, der aldrig heles, bærer INGEN KENDER DAGEN glimt af håb. En tro på kærligheden og en tro på mennesker, formidlet med stor medfølelse og varme af Søren Marcussen.

Filmens billedside bæres af billeder fra Libanon og flygtningelejrene Shatila, Burj El-Barajineh, Al-Beddawi, Nahr El-Bared og Mieh W Mieh.

INGEN KENDER DAGEN blev vist før filmene "3000 Nights" torsdag den 27. april 2023 og "Mediterranean Fever" den 28. april 2023. 

 

Søren Marcussen er leder af OPGANG2 FILM og har gennem en årrække skabt musik, film, teater, bøger og digte. INGEN KENDER DAGEN er hans syvende film med premiere på Palæstina Filmfestival. INGEN KENDER DAGEN er produceret i samarbejde med Sune Liltorp.

Læs også: "I Mit Hjerte" (2022)

Læs også: "Det Vi Husker" (2021)

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus