Værksteder

På OPGANG2 UNGDOMSSPORs værksteder arbejdes der med musik og kunst i alle former.

Billedværksted

Indhold: På Billedholdet arbejdes der med en bred palet af tegning og illustration; fra akvarel, blyant og kultegning til maleri, graffiti og tryk. Deltagerne kan afprøve en lang række af teknikker og det er både muligt at arbejde i stort format og mindre produktioner.

Billedholdet står også OPGANG2 UNGDOMSSPORs traditionsrige julekalender, der hvert år produceres til Facebook, Instagram samt flere af OPGANG2s samarbejderspartnere.

Hver sæson arbejdes der hen i mod en række mindre udstillinger og fremvisninger samt mindst en større udstilling – ofte i samarbejde med UNGDOMSSPORs andre værksteder.

Faciliteter: På værkstedet er der værktøjer til rådighed til de fleste former for tegning og maleri. Der kan arbejdes med akrylmaling, tushpen, blyant, akvarelfarver eller andre typer udstyr. Værkstedet har lysbord, ”presse” og udstyr til tryk.

Dagligdag: På værkstedet kan der arbejdes på værker over længere tid eller med små daglige skitser og projekter. Deltagerne hjælpes til at udfordre sig selv og der bliver løbende arbejdet med fælles benspænd og koncepter. Det er også løbende muligt, at fordybe sig i et eget projekt.

Værkstedsleder: Katja Herrik og Kristian Daugaard

Musikproduktion & Sangskrivning

Indhold: På Musikproduktion & Sangskrivning arbejder vi med moderne musikproduktion med computeren i centrum som det primære værktøj. Vore mål er at gå fra demoer og idéer, til færdige produktioner. Genre mæssigt bevæger vi os fra de klassiske rytmiske “guitar-genrer” som f.eks. heavy-metal, rock, punk og grunge - og over til pop og EDM. Vi lader os imidlertid ikke begrænse af genre beskrivelser, men udforsker gerne de nye musikalske og lydlige udtryk som computeren åbner muligheder for. 

På Musikproduktion og Sangskrivning arbejder vi med vores egne individuelle musikalske projekter og mål. Vi arbejder frem imod at producere færdige sange til udgivelse og beskæftiger os i perioder også med projekter som er målrettet imod bestemte begivenheder eller rum. Én gang hvert halve år, viser vi vores holdets individuelle projekter frem for resten af kunstnerne i huset og personalet på opgang2. 
 
Der vil løbende være mulighed for at optræde med egne værker til både offentlige events og til internt arrangerede koncerter.

Faciliteter: På holdet råder vi over en række computere og arbejder primært i programmerne Cubase LE og Logic Pro X som er installeret på en Mac Mini i vores mix studie. Vi har en håndfuld mikrofoner til rådighed som gør det muligt at optage de fleste ting. Der er guitar, bas, trommer og percussion samt en håndfuld andre små instrumenter. Foruden computerne er der 2 arbejdsstationer til rådighed hvor man kan tilslutte egen medbragte bærbare PC/Mac. Alle maskiner, samt arbejdsstationer, har som minimum et eksternt lydkort og høretelefoner.

Dagligdag: På værkstedet arbejder vi projektorienteret med både store og små projekter. Vi arbejder under frie rammer, solo eller som hold, men ofte med benspænd. Deltagerne er dermed med til at definere indholdet, udvikle sig fagligt og personligt, og forhåbentlig have det sjovt i processen.   

Værkstedsleder: Jacob Skovsbøll Knudsen og Martin Ibsgaard

Rum & Kunst

Indhold: På holdet arbejdes der med kunst skabt i mange forskellige materialer. Gips, papmaché, ler, flamingo, træ, metal, tekstil og naturmaterialer. Der arbejdes med forskellige størrelser og former og værkerne kan, for eksempel, være masker, skulpturer, dioramaer eller modeller.

På værkstedet er der fokus på, at eksperimentere og udfolde sig frit i 3-D og der arbejdes med mix-media, hvor det flade og det rummelige flyder sammen og der er rig mulighed for, at prøve forskellige arbejdsformer og teknikker af.

Hver sæson arbejdes der hen i mod en række mindre udstillinger og fremvisninger samt mindst en større udstilling – ofte i samarbejde med UNGDOMSSPORs andre værksteder.

Faciliteter: På værkstedet er der værktøjer til rådighed, til arbejdet med de forskellige materialer, lysborde, tegneudstyr og adgang til et eksternt værksted med større maskiner og værktøjer, samt uddannet vejledning og hjælp til brug af disse.

Dagligdag: På værkstedet arbejdes der med, at dyrke og styrke den enkelte deltagers kreativitet og kunstneriske udtryk. Deltagerne bliver udfordret til at prøve nye ting ligesom der er plads til, at fordybe sig i et personligt projekt.

Værkstedsledere: Jens Kirkedal, Louise Hedegaard og Heidi Kirkegaard Nielsen

Digital kunst

På digital kunst mødes de unge på tværs af værksteder og arbejder med at udvikle deres kunst i en digital retning. Det kan være at skabe visuals til musik, animere tegninger eller at tilføje nye elementer og facetter til malerier. 

Faciliteter: På værkstedet arbejdes der med Adobe-pakken og Blender.

Dagligdag: Værkstedet samles tre gange om ugen, som supplement til hverdan på de andre værksteder.

Værkstedsledere: Anna Eigenbroth

 

Praktisk information

  • Holdstart i januar og august
  • OPGANG2 UNGDOMSSPOR er åben for unge mellem 18 og 30 på uddannelseshjælp, kontanthjælp og forrevalidering i Aarhus Kommune.
  • Der er forudgående samtaler med OPGANG2 UNGDOMSSPORs vejledere og værkstedsledere.
  • Der er 5-10 unge på hvert værksted

 

Billeder fra Ungdomsspor


Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus