Værksteder

På OPGANG2 UNGDOMSSPORs værksteder arbejdes der med musik og kunst i alle former.

Billedværksted

Indhold: På Billedholdet arbejdes der med en bred palet af tegning og illustration; fra akvarel, blyant og kultegning til maleri, graffiti og tryk. Deltagerne kan afprøve en lang række af teknikker og det er både muligt at arbejde i stort format og mindre produktioner.

Billedholdet står også OPGANG2 UNGDOMSSPORs traditionsrige julekalender, der hvert år produceres til Facebook, Instagram samt flere af OPGANG2s samarbejderspartnere.

Hver sæson arbejdes der hen i mod en række mindre udstillinger og fremvisninger samt mindst en større udstilling – ofte i samarbejde med UNGDOMSSPORs andre værksteder.

Faciliteter: På værkstedet er der værktøjer til rådighed til de fleste former for tegning og maleri. Der kan arbejdes med akrylmaling, tushpen, blyant, akvarelfarver eller andre typer udstyr. Værkstedet har lysbord, ”presse” og udstyr til tryk.

Dagligdag: På værkstedet kan der arbejdes på værker over længere tid eller med små daglige skitser og projekter. Deltagerne hjælpes til at udfordre sig selv og der bliver løbende arbejdet med fælles benspænd og koncepter. Det er også løbende muligt, at fordybe sig i et eget projekt.

Værkstedsledere: Katja Herrik og Connie Utsen

Mediekunst & Musik

Indhold: På Mediekunst & Musik arbejder vi med kunst i en ofte digital ramme med afsæt i foto, video, musik, lyd, lys og grafisk design. Vi arbejder med sangskrivning, musik- og lydproduktion, billede – og videoredigering, laver illustrationer, motion graphics, sounddesign, og beskæftiger os med lyssætning, som er en essentiel del af det at arbejde med foto og video.  

Faciliteter: På Mediekunst & Musik er der computere til rådighed, og vi arbejder primært ud fra programmerne i Adobe-pakken (Photoshop, Premiere Pro, After Effects, InDesign, Illustrator mm.) Ligeledes har vi diverse analoge og digitale kameraer, stativer, lys og objektiver. 

Vi råder desuden over vores eget lydstudie, hvor vi skriver, indspiller og producerer musik ud fra programmerne Cubase og Ableton Live. Her har vi også et bredt udvalg af instrumenter og mikrofoner til rådighed.

Dagligdag: På værkstedet arbejder vi projektorienteret med både store og små projekter. Vi arbejder under frie rammer, solo eller som hold, men ofte med benspænd. Deltagerne er dermed med til at definere indholdet, udvikle sig fagligt og personligt, og forhåbentlig have det sjovt i processen.   

Værkstedsleder: Jacob Skovsbøll Knudsen

Rum & Kunst

Indhold: På holdet arbejdes der med kunst skabt i mange forskellige materialer. Gips, papmaché, ler, flamingo, træ, metal, tekstil og naturmaterialer. Der arbejdes med forskellige størrelser og former og værkerne kan, for eksempel, være masker, skulpturer, dioramaer eller modeller.

På værkstedet er der fokus på, at eksperimentere og udfolde sig frit i 3-D og der arbejdes med mix-media, hvor det flade og det rummelige flyder sammen og der er rig mulighed for, at prøve forskellige arbejdsformer og teknikker af.

Hver sæson arbejdes der hen i mod en række mindre udstillinger og fremvisninger samt mindst en større udstilling – ofte i samarbejde med UNGDOMSSPORs andre værksteder.

Faciliteter: På værkstedet er der værktøjer til rådighed, til arbejdet med de forskellige materialer, lysborde, tegneudstyr og adgang til et eksternt værksted med større maskiner og værktøjer, samt uddannet vejledning og hjælp til brug af disse.

Dagligdag: På værkstedet arbejdes der med, at dyrke og styrke den enkelte deltagers kreativitet og kunstneriske udtryk. Deltagerne bliver udfordret til at prøve nye ting ligesom der er plads til, at fordybe sig i et personligt projekt.

Værkstedsledere: Jens Kirkedal og Linda Fallentin

Praktisk information

  • Holdstart i januar og august
  • OPGANG2 UNGDOMSSPOR er åben for unge mellem 18 og 30 på uddannelseshjælp, kontanthjælp og forrevalidering i Aarhus Kommune.
  • Der er forudgående samtaler med OPGANG2 UNGDOMSSPORs vejledere og værkstedsledere.
  • Der er 5-10 unge på hvert værksted

 

Billeder fra Ungdomsspor


Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus