I Mit Hjerte

I MIT HJERTE

- en filmisk essay af Søren Marcussen

"sidder på Costa Coffee i Hamra Street 

kysser himlen og havet der skyller ind

og drikker kaffe med drømme i"

For 25 år siden mødte digter og filmskaber Søren Marcussen den unge palæstinensiske mand Bilal Abdallah. Bilal var kommet til Danmark som uledsaget flygtningebarn og baseret på hans oplevelser af krigen i Beirut, skabte Søren Marcussen først en teaterforestilling og senere en film, "Bye Bye Beirut" (2006).

Samtidig blev mødet startskuddet på et livslangt bånd mellem Søren Marcussen og det palæstinensiske folk. Mødet med menneskene, deres udfordringer og deres ukuelige vilje til, at få noget ud af livet - lige meget, hvor hårdt og uretfærdigt det kan virke.

I filmen møder man blandt andet fotografen Ramzi Haidar, Imad Kawaash formand for Arabisk Dansk Kulturhus, den aarhusianske fodbolddommer Mahmoud Dirawi, løberen Raeka Salim Maoued og den unge fotograf Raneen Jalal Yussef, der er født, og den dag i dag bor i flygtningelejren Burj al-Barajne. Alle mennesker som gennem deres liv og oplevelser, har efterladt et minde og et mærke i Søren Marcussens hjerte og ligesom hans rejser til Libanon har påvirket ham stærkt. Således fungerer digtet "Beirut i Mit Hjerte" som ramme i filmen, et digt Søren Marcussen har skrevet med udgangspunkt i sine oplevelser på en fortovscafe i Beirut.

I filmen kommer Søren Marcussen særligt ind på palæstinensiske børns skæbner og vilkår. Både dem der lever i flygtningelejre hele deres liv og dem der kommer til for eksempel Danmark, med deres forældre eller som uledsagede flygtningebørn. Samtidig trækker Søren Marcussen tråde til sin egen opvækst i København lige efter Anden Verdenskrig, hvor Marcussen også voksede op i skyggen af en krig.

En film om frygt, minder, ar og kærlighed. De ting man bærer i hjertet.

Havde premiere på Palæstina Film Festival, lørdag den 21. maj, klokken 16.30 i Øst For Paradis.

Søren Marcussen er leder af OPGANG2 FILM og har gennem en årrække skabt musik, film, teater, bøger og digte. I MIT HJERTE er hans sjette film med premiere på Palæstina Film Festival.

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus