Himlen Mellem Os

- en poetisk portrætfilm af Søren Marcussen om livsspor, uddannelsesvalg og om at finde retning i livet.

Filmen portrætterer en håndfuld unge med palæstinensisk familiebaggrund om at blive murer, læge, student, digter, officer - og om at være en lille pige på en trappe i en bjergby med udsigt til borgerkrigen i Libanon i 1984.

Himlen Mellem Os tematiserer en håndfuld unges valg af uddannelse, som har det tilfældes, at de kommer fra palæstinensiske flygtningefamilier og er bosat i Aarhus. Filmen består af kalejdoskopisk sammensatte nedslag og referencer til Søren Marcussens portrætter og portrætserier.

Himlen Mellem Os er en film om identitet, om uddannelses- og andre valg. Om motiv og motivation til at forfølge livsretninger i lyset af det, der forbinder og knytter mennesker og begivenheder i Libanon til livet i Danmark.

Himlen Mellem Os fokuserer på, hvad det vil sige at skabe livsspor i Danmark - nærmere betegnet i Aarhus, og er en portrætfilm om flygtningeefterkommere af den blodige Borgerkrig i 1970’erne og 80’erne i Libanon kalejdoskopisk sat sammen til en håndfuld personlige portrætter, der trækker tråde tilbage til Borgerkrigen og til, hvordan den palæstinensiske flygtningefamiliehistorie på forskellig vis influerer på de portrætteredes liv og valg af uddannelse!

Himlen Mellem Os havde Danmarkspremiere i Øst For Paradis lørdag den 16. marts 2019 under Palæstinensiske Filmdage.

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus