Om Opgang2 Turnéteater

Opgang2 Turneteater tegnes af dramatiker og instruktør Pia Marcussen. Vi lancerer årligt mindst en professionel teaterforestilling, som har premiere på Aarhus Teater. Alle forestillinger turnerer i hele landet og produceres, så de kan opføres også dér, hvor teater ikke er hverdagskost.

Opgang2 Turneteaters forestillinger debatterer og facetterer uden berøringsangst menneskers liv, som det leves her og nu i et mangfoldigt Danmark, og humor og alvor går hånd i hånd i alle produktioner.

Turnéteatret har 15 års erfaring med at begejstre og udfordre et ungt, uregerligt og teateruvant publikum af blandet etnicitet. Der er supplerende materiale til alle forestillinger, som gør dem meget brugbare i forhold til at skabe refleksion og debat.

OPGANG2 har en treårig aftale med Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst. Download aftalen her.

FOTO:MORSI

Udviklingsprojekt Nye Horisonter

Som viderebygning på projektet ANDRE HORISONTER (2010-2013) har OPGANG2 TURNÉTEATER i 2014 startet projektet NYE HORISONTER. Formålet er, med udgangspunkt i teater, at få unge fra udsatte boligområder i hele Danmark til at reflektere over egne livsvilkår og -valg og selv skabe kunst (teater, musik, film, billeder) med udgangspunkt i eget liv og situation.

"OPGANG2s forestillinger skaber samtaler både i skolen og i hjemmene. De flytter eleverne og gør dem til bedre medborgere, fordi børnene bliver opmærksomme på sig selv i en samfundsmæssig forstand. (...) Jeg har aldrig set vores elever så bevægede og så berørte af noget som af de forestillinger, Opgang2 præsenterer, og sådanne inputs til vores undervisning og dannelse er guld værd".

Lise W. Egholm, tidligere skoleleder på Rådmandsgades Skole, Nørrebro

 

“Med OPGANG2 har ikke alene Aarhus, men hele Danmark et teater med en sjælden iderigdom og original tilgang til det at producere forestillinger og som samtidig er professionel til fingerspidserne”.

Jakob Bundsgaard, Borgmester i Aarhus, 2014

Presse

af Anders Ladegaard Download
af Anders Ladegaard Download

OPGANG2 TURNÉTEATER Profilbrochure

Hent PDF

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus