Bye Bye Beirut

Filmisk sjælebillede af Søren Marcussen om krig, angst og livets skønhed baseret på Bilal Abdallahs liv. 

I lyd og billed-fragmenter fortæller BYE BYE BEIRUT historien om, hvordan det er at komme fra krigshelvedet i Libanon til en tilværelse i Danmark. Bilal Abdallah er født i krig og kaos i flygtningelejren Al-Rashidii i 1976 og sad i 1982 som 6-årig i en gade i Beirut på trappetrinet uden for huset, hvor han boede, mens bomberne faldt.

Bilal Abdallah fremkalder oplevelser og opdagelser i erindringsspring mellem barndomsårene i et krigshærget Beirut og opvækst i Århus Vest. Hvad havde den 10-årige Bilal med sig, da kom til Danmark i 1986? Og hvad har 20 år i Danmark betydet for hans liv?

Udgivet på DVD i 2009.

"Sjælebilledet 'Bye Bye Beirut' er både medrivende og tankevækkende. Det lykkes for filmen at fastholde Bilals perspektiv: Krigen set med barnets øjne, Danmark set med den unge flygtnings øjne, ghettoen set fra en ny dansker!"

- Lars Olsen, journalist og forfatter til debatbøgerne 
'Det Delte Danmark' og 'Den Nye Ulighed'
 
"'Bye Bye Beirut' er en meget smuk film. Den har så meget indhold i sig - i en poetisk koncentreret form - at det er svært at få det hele med. (...) Mange vil kunne få en klarere forståelse - end de har i almindelighed - for, hvad det vil sige at være flygtet fra krig og rædsler."
- Marianne Jelved, Kulturminister (R)

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus