TO

- en forestilling om venskab af Pia Marcussen

 

Alt er på spil

Alt kan ske 

når man er TO

★★★★★ AARHUS STIFTSTIDENDE

"Guf for enhver dansk- eller dramalærer" TEATERAVISEN

★★★★★ UNGT TEATERBLOD

Bo og Nadim står ved en sø og fisker. Vandet spejler himlen, træerne og de to barndomsvenner.

Under overfladen – dybest nede i mørket – kredser gedden. Den er sulten, og den lever i en verden, hvor det eneste, det handler om, er at æde eller blive ædt.

Når man er bedste venner, kan man dele alt. Planer, tanker og hemmeligheder.

Eller kan man? Er der ting man, bevidst eller ubevidst, skjuler for selv sin bedste ven? Sin eneste ven?

”Jeg skal afsted i morgen”

”Afsted til hvad?”

”Jeg er blevet udsendt.”

”Skal du i krig?!”

”Nej, det er en international operation.”

”Javel, hr. Sergent! Kald det, hvad du vil. Det er i hvert fald noget, du kan dø af! Hvorfor har du ikke sagt noget om det?!”

TO er en musikalsk forestilling om ubrydeligt venskab mellem to mennesker. Et venskab så stærkt og vigtigt, at alt er på spil, og alt kan ske.

★★★★★ "Opgang 2 Turnéteater har fingeren på pulsen og noget på hjerte i forhold til publikum. I særdeleshed et ungdomspublikum, som teatret aldrig taler ned (...) Der er noget forfriskende vitalt og virkelighedsærligt over forestillingen, en charmerende skuespiltone, og en vilje og evne til at gå nye veje i scenekunstsproget." (Kirsten Dahl, Aarhus Stiftstidende)

★★★★★ "Synergien imellem de to skuespillere fungerer optimalt, hvor veklsen mellem at fjolle uhæmmet rundt og at betro sig til hinanden om barndomstraumer levereres med dygtig præcision og en imponerende fysisk tilstedeværelse (...) styrken ved TO er stykkets pendulering imellem at få modsætningstyper til at spille sammen, samt være til stede igennem hele handlingen" (Anne Sophie Parsons, Ungt Teaterblod)

"Operasangerens dramatiske effekt og udtryk giver et nyt og anderledes pust til ungdomsteatret" (Trine Wøldiche, Kulturmor.dk)

"Rummer virkelig fin personkarakteristik og god indsigt i basale kultur- og familierelationer (...) Rigtig gode skuespillere, scenografi, lys og lyd" (8000.dk)

"Guf for enhver dansk- eller dramalærer (...) pirrer eleverne til selv at starte analyseapparatet op" (Morten Hede, Teateravisen)

TO er en god forestilling for et møde mellem generationer. På trods af at det er en ungdomsforestilling, er den relevant for alle aldre. På en eller anden facon, kan vi genkende os selv i karaktererne Bo og Nadim, og denne samhørighed kan være rar at dele med nære relationer. Så tag dine mindre søskende i hånden eller parkér bedsteforældrenes rollator, for TO vil give jer et godt udgangspunkt for en snak om venskabets (vid)underlighed. (Lisa Christiane Lertoft, Vinkaarhus)

Opgang2 Turnéteater har 15 års erfaring med at begejstre og udfordre et ungt og teateruvant publikum. Under ledelse af Reumertvinder Pia Marcussen, som i 2017 også blev hædret af Danske Dramatikere med prisen Årets Børne- og Ungdomsmanuskript for ”HABIBI”, er der garanti for højaktuelle og debatskabende teateroplevelser med bid, musik og humor.

 

”Opgang2 har en skøn evne til at sætte sig ind i, hvordan det er at være teenager. Ikke hvordan forældre tror, at teenagere har det, men hvordan teenagerne selv oplever, at det er at være klemt mellem forventninger og drømme.” — Anne Middelboe Christensen, Information, 2016

Praktisk information

Turnéperiode:

Efterår 2019 + forår 2020

Pris:

17.000 (inkl moms) - kommunale institutioner 6.800 netto*

Ikke-kommunale kunder: Kontakt os for et tilbud.

*Forestillingen er refusiongodkendt.

Har du brug for yderligere info om booking af forestillinger

Vi er ved telefonerne alle hverdage mellem 9 og 15

        

Per Kjærgaard Paulsen

Per Kjærgaard Paulsen

Administrationschef

pkp@opgang2.dk

T 2143 6020

Medvirkende:

Manuskript og instruktion: Pia Marcussen
Medvirkende: Mo Chara
Henrik Blauner Clausen
Jesper Brun-Jensen
Musik Eskild Dohn
Scenograf Ingeline Lautrup Holsteen Jessen
Dramaturg Lise Ørskov
Produktionsleder Gitte Bøg Hansen
Christina Skriver

Til læreren

OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, vores teaterforestillinger og elevernes egne kreative udtryk indgår i en dynamisk dialog.

Målet er, at vores fælles rejse skaber refleksion og debat, som afspejler elevernes livsdilemmaer og livsdrømme.

Vi har udarbejdet et idékatalog til aktiviteter med eleverne før og efter mødet med TO - download kataloget her.

Vi har også gjort et tekststykke fra forestillingen tilgængeligt - til brug i undervisnings- eller eksamensøjemed. Har I behov for andet eller spørgsmål om idekataloget eller scenerne, er I altid velkomne til at kontakte vores kommunikationsansvarlige på kbp@opgang2.dk.

Læs mere om OPGANG2 TURNÉTEATER, workshops og undervisning i vores projekt "Andre Horisonter"

HENT TO IDÉKATALOG

HENT SCENEN "HAVFRUE" FRA TO


Pressemateriale

af Ditte Chemnitz Download
af Ditte Chemnitz Download
af Ditte Chemnitz Download
af Ditte Chemnitz Download
af Ditte Chemnitz Download
af Anders Ladegaard Download

Støtte fra

Nyhedsbrev

Få invitationer til åbne events, nyheder, konkurrencer og artikler i din mailbox ca. 6 gange om året. Kan altid afmeldes!

#Followus